3 ani de la primul premiu pentru inovare in domeniul smart city

Eu nu prea scriu... Dar...

Astazi se implinesc trei ani de la ceea ce a fost practic primul proiect materializat in primul premiu si semnarea primului contract prin care solutia InstantCom PTX a fost adoptata. Ca in orce proiect ambitios, care s-a soldat cu succes, au fost intamplari care la acel moment au generat stres dar pe care acum le putem privi relaxati si amuzati.

Am fost anuntati cu doua zile inainte ca InstantCom Ptx a fost selectat sa primeasca premiul I la categoria Mobility la Gala Smart Industry Awards a Camerei de Comert a Romaniei. Nu trimisesem organizatorilor decat o prezentare text, cateva capturi de ecran si 3 video filmate in plin proces de programare si integrare a infrastructurii cyber, la 3 dimineata intr-o duminica grea de tot. Luni ar fi trebuit sa ne intalnim cu Telekom si mai aveam un mic tweak la partea de algoritm de compresie. Asadar, surpriza! Proaspat integrata cu cel mai mare T1 al Europei, InstantCom avea sa primeasca marele premiu la o gala romaneasca.

"Planetele s-au aliniat!" a fost afirmatia Laurei Stroe care a primit atunci vestea. Ne imbracam frumos si mergem si la Telekom si la Gala am hotărât.

Ploua cu galeata in Bucuresti. Telekom a stabilit intalnirea la ora 15.00 pe care a inceput-o cu punctualitate. Problema este ca se facuse ora 17.00 si nu se mai termina. Era clar. Vom semna un contract. Sincer, am si uitat de Gala iar Laura nu a putut sa vina cu noi la Bucuresti. Discutiile devin putin mai tehnice apoi ne concentram pe solutia proppriu zisa. Adica posibilitatea de a interconecta agentii publice (politia nationala, ISU, jandarmeria etc.) cu "1st responderii" privati sau comunitari (ambulante si firme de securitate gen BGS, masini de pompieri, politie locala, echipe maritim-portuare etc.) - cum sa te mai gandesti la Gala in asemenea momente?... Perspectiva de a avea toate aceste servicii conectate este un vis, o dovada incontestabila de excelenta operationala si de ce sa nu recunoastem o perspectiva de business importanta.

Long story short, dealul a fost hotarat, au urmat semnaturile si primele vanzari. Imi aduc aminte cu placere si tristete in acelasi timp ca printre cei care au adoptat primii s-au numarat Slatina, Bucuresti, Roman, Mangalia, Medgidia, Eforie dar nu si Constanta. Desi partea inedita tocmai aici vine...

Pentru ca se afla la Gala Premiilor Smart City Industry Awards - Octombrie 2016, premiul Inomar Cluster a fost ridicat chiar de catre primarul ales Decebal Fagadau. De la care am primit am primit un mesaj pe whatsapp. Cu invitatia de a discuta la Constanta. 

Am amutit! Cu un ranjet tâmp pe față cred ca le-am spus partenerilor de la Telekom ce s-a intâmplat. Sincer imi era rusine... Mi-am cerut scuze, am iesit din intalnire si am sunat-o pe Laura apoi pe Ioana, pe atunci - ca si acum - sufletul echipei Inomar. Au inceput sa rada ca niste cotofene... :-)) Stiau evident... Laura mi-a spus atunci doua chestiuni pe care nu am vrut sa le cred dar care s-au dovedit a fi exacte: 

1. Stai linistit, Constanta nu va adopta sistemul oricat de bun ar fi! si 2. Este mai bine asa, i-ai dat ocazia sa ne bage mai mult in seama, tu concentreaza-te pe Telekom.

Iti multumesc inca odata Laura Stroe! 

Stanica Enache