TourX Noi rute turistice în Dobrogea

TourX (www.tourx.ro) reprezintă o nouă platformă pentru rezervări de experiențe turistice și urmează să fie lansată pe 25 iunie 2017 în cadrul unui tur de experiențe denumit sugestiv  Ruta Albastră „Între Cetăți și Ape.” TourX este un concept inovat de ong-ul Inomar Cluster, promotor al unui produs de experiențe dobrogene, alternativă pentru turismul de sezlong.
Echipa Creative Eye care dezvoltă și platforma Tourx.ro propune o serie de abordări inovative privind „înrolarea” de noi atracții într-o bază de date cu funcționalități unice pe piața din Romania, „agregarea” acestora în „tururi de experiențe” din care nu lipsesc facilități precum masă, transport și ghidaj turistic, dar și noi metode de promovare și susținere sub coordonarea Inomar Cluster.                                 
Stănică Enache, președintele ong-ului Inomar Cluster exemplifică alegerea unei rute „Să presupunem că turiștii aleg să meargă  în Turul 1 din Ruta Albastră. Vor fi îmbarcați într-un autocar de calitate și vor pleca spre Cetatea și Muzeul Histria, care vor fi prezentate inclusiv prin ateliere de cultură antică, unde membrii Asociației de Reconstituire Istorică Danais vor demonstra meșteșuguri, tehnici de luptă, dansuri antice îmbinate cu activități de „treasure hunt”, tir cu arcul sau lecții de călărie. Apoi  vor pleca spre o gospodărie tradițională din localitatea Vișina unde, din nou vor avea parte de surprize și experiențe inedite,mâncare tradițională și obiceiuri locale, vor vizita cetatea Enisala ce oferă priveliști inegalabile spre lacurile din jur și Marea Neagră.  Cina cu care se încheie ziua va fi o experiență culinară tradițională,  acompaniată de cantecul, dansurile și gustul autentic  al comunităților etnice dobrogene. Acestea, împreună cu  experiențele de interacțiune și comunicare coordonate de către însoțirorii de grup pe tot parcursul turului pot adăuga o valoare semnificativă sejurului la mare”.
Produsele turistice prezentate prin noua platformă includ trei „rute”, albastră, verde și mov și fiecare rută cuprinde cel puțin două tururi de experiențe. Fiecare tur din rutele de turism experiențial conțin căte o degustare de vinuri, două mese cu produse și ingrediente dobrogene. Biletele (Xpass) pentru aceste experiențe pot fi rezervate începand cu 1 iulie 2017,  în recepțiile hotelurilor de pe litoral unde se vor găsi flyere și broșuri cu informații complete despre  TourX sau după data de 26 iunie 2017 pot fi rezervate online pe platforma www.tourx.ro sau pe www.litoralulromanesc.ro sub meniul Experiențe pe Litoral.

 

TourX.ro